Hozzávalók:
6 tojás (ha kicsik, akkor 7 tojás)
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 mk szalakáli
Töltelék:
3 dl tejszínhab
1 vaníliapuding /főzős/
cukor, ízlés szerint
málna (fagyasztott is jó)
Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon él...
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 ek méz
3 ek darált keksz
1 tábla tortabevonó
2 ek olaj
Elkészítése:
A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a mézet, a kekszet és alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró golyókat formázunk és egy tálcára rakjuk. Kb. 30 percre a fagyasztóba tesszük.
A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal.
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg cukor
15 dkg vaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
2-3 kanál kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a vajat és habosra keverem. Hozzáadom a diót, a kakaóport és óvatosan a felvert tojás fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet.
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
2 dl tejszín
6 dl tej
kb 1 evőkanál vaj
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
kb 30 – 40 szem mandula
Elkészítése:
A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel. Vajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához.
Hozzávalók 20 db-hoz:
A lángos tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
250 g burgonya (főtt, áttört)
1 csapott teáskanál kristálycukor
200 ml tej (2,8%-os)
15 g élesztő (friss)
1 nagy csipet só
A sütéshez:
étolaj
Az ízesítéshez:
tejföl (20%-os)
fokhagyma
sajt - trappista
só
Elkészítés
1 A langyos tejbe tegyük bele a cukrot...
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g vaj
100 ml habtejszín
375 g búzaliszt (BL55)
2 db tojássárgája
8 g só
A díszítéshez:
tojás
olajos magok vegyesen
Elkészítés
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát.
Hozzávalók:
300 g barna cukor
200 ml étolaj
4 db tojás (nagyobb)
280 g búzaliszt (BL55)
100 g dió (darált)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál fahéj (őrölt)
400 g sárgarépa
1 késhegynyi só
50 g csokoládé - fehér
1 db narancs reszelt héja
A mázhoz:
200 g natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
sárgarépa (reszelt)
...
Hozzávalók 32 darabra:
A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
350 g kefir
1 db tojás
1 csapott teáskanál kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g tepertő - sertés (bőr nélkül!)
2 teáskanál só
0.
Hozzávalók 8 adagra:
Az alaphoz:
400 g keksz - háztartási
Az áztatáshoz:
1.4 dl tej (2,8%-os)
2 evőkanál kristálycukor
0.4 dl rum - barna
A karamell krémhez:
120 g pudingpor (karamell ízű)
10 evőkanál kristálycukor
1 L tej (2,8%-os)
A tejszín krémhez:
0.2 L habtejszín
A bevonathoz:
100 g csokoládé - ét
0.